DIS-Norge
 
  English Norsk  

Foredragsholdere Slektsforskerdagen 2012

 

Liv Marit Haakenstad

Liv Marit Haakenstad er cand.mag. med mellomfag i lokalhistorie. Hun har skrevet en rekke artikler om slekt og data, og er en ettertraktet foredragsholder både i Norge og USA. Hun har tidligere utgitt bøkene Slektsgransking med dataveiledning, Slektsgranskerens guide til utvandringen 1825–1930 og Slektsgransking. Steg for steg med praktiske eksempler

Liv Marit er også ansvarlig for iPhone appen NorSlekt som omtalt 03.09 på idg.no.

Mer informasjon om Liv Marit og hennes arbeid finner du på genit.no.

 

Arne Eriksen

Arne Eriksen fødd 1956 i Stavanger og busett på Flaktveit i Åsane. Spesialrådgjevar ved Haukeland universitetssjukehus. Posthistorisk skribent og filatelistisk fjellfant. Medlem av Bergens Filatelist-Klub sidan 1984 – formann 1989 – 1991. Også medlem av Striletaggen – Nordhordland Filatelistklubb og Norsk Posthistorisk Selskap. 

Debuterte på Statsarkivet i Stavanger 13 år gammal. Siste slektsprosjekt dreia seg om eit lite familiemysterium om ein svensk oldefar som var feiar i Bergen.

Gav i 2011 ut boka "Dar kjem dampen - med post" saman med Audun Hanstveit. Arbeider no med ny bok om brev og postkort frå Hardanger - kjem i november 2013.

 

Foto: På Høyden, Universitetet i Bergen

Ivar Utne

Ivar Utne er navneforsker og 1.-amanuensis i nordisk språk ved Universitetet i Bergen. Fornavnsmoter, etternavnshistorie og innvandrernes navneskikker er hans viktigste interesser, og det har ofte blitt til medieoppslag.

Utne var med å lage dagens navnelov, og har i mange år gitt folkeregistrene råd om navnesøknader.

I 2011 ga han ut boka Hva er et navn? Tradisjoner - Navnemoter - Valg av fornavn og etternavn.

Han har nettsider om personnavn.

 

Renathe Johanne Wågenes

Renathe-Johanne Wågenes har drevet med slektgranskning siden 1988 og er utdannet slektsforsker ved Høyskolen i Volda. Hun jobber deltid ved Statsarkivet i Bergen. 

Hun er også prosjektleder for Gravminner i Norge, DIS-Norge. 

Renathe-Johanne har hatt forskjellige tillitsverv i DIS-Norge.

 

Bilde

Jarle Hannisdal