DIS-Norge
 
  English Norsk  

september 2014

Hanseater - Hansadagene 2016 - Samarbeid med Hanseatisk Museum

I 2016 arrangeres Hansadagene nok en gang i Bergen.

Styret i DIS-Hordaland vurderte at dette kunne være en god anledning til å profilere DIS og slektsforskning, og med hovedfokus på alle de som i dag slekter på en eller flere av de personene som ble forbundet med Bryggen i Bergen. Altså alle de kjøpmenn, drenger, geseller, forvaltere, osv. som kom til Bergen frem til Kontoret ble nedlagt på 1700-tallet, og som ikke reiste tilbake.

Det er mange kjente slekter som stammer direkte fra Kontoret i Bergen. Man kan eksempelvis nevne Kahrs-familen i Norge - og det er mange andre.

I de forbindelse har DIS-Hordaland inngått et samarbeid med Hanseatisk Museum i Bergen. Mer informasjon finner dere her og på Facebook (se innlegget 14. januar).

DIS-Hordaland har satt i gang et prosjekt for å finne frem til alle disse slektene, og vi regner med at mange DIS-medlemmer sikkert har en eller flere av disse i sine slektstrær. Har dere noe å bidra med så setter vi veldig pris på at dere tar kontakt - benytt epostadressen som vist nedenfor. Prosjektet kjøres under samarbeidsportalen vår under Office365. Alle som kan/vil bidra kan få tilgang til prosjektet.

Kontakt:

 

 

DIS Hordaland i skyen

DIS-Hordaland er nå i skyen med Office 365.

Microsoft har et program for frivillige organisasjoner. Dette har DIS-Hordaland søkt på, og i vår ble vi godkjent og har fått donert Office 365 Enterprise E1 for våre medlemmer og andre som vil bidra til DIS sitt arbeid.

Informasjon om Office 365 finner dere på Microsoft sine web-sider.

DIS-Hordaland har hittil benyttet Dropbox for samhandling internt i styret. Imidlertid er dette ubrukelig når vi trenger samhandling mellom flere personer enn styret. Typisk samhandling i registreringprosjekter.