DIS-Norge
 
  English Norsk  

Navn og skriveformer

Her vil man finne lister over fornavn, etternavn, stednavn, yrker og annet relevante data, og som forefinnes i det nye Digitalarkivet (DA).

Listene er foreløpig kun basert på folketellingen av 1900. Hvis mulig, vil vi legge til navn og ord som også finnes i folketellingen av 1801.

Det nye Digitalarkivet har foreløpig ingen mulighet til å forhåndsvise eksempelvis alle fornavn som begynner på "a", slik at man kan danne seg et inntrykk over hvilke søkeuttrykk i nye DA man må benytte for å finne det man er på jakt etter. Hvis man ikke vet hvilke navne/ordvarianter som kan finnes så vil det være vanskelig å finne frem, spesielt hvis akkurat det du leter etter er skrevet med en av disse variantene.

Et eksempel kan være navnet "Fritjof" som der finnes minst 90 forkskjellige skriverformer på i folketellingen av 1900. Her er noen: fristhof, fritdjof, fritdjov, fritdthjof, friteoff, fritgof, frithaaf, frithiof, frithj, frithjof, frithjoff, frithjoft, frithof, frithyof. Et annet navn er Bergliot med over 50 skriveformer. På denne siden (fornavn som begynner på F) kan du se noe av den informasjonen som listene gir.

Du kan klikke på denne lenken for å gå til listene.