DIS-Norge
 
  English Norsk  

Hanseater - Hansadagene 2016 - Samarbeid med Hanseatisk Museum

I 2016 arrangeres Hansadagene nok en gang i Bergen.

Styret i DIS-Hordaland vurderte at dette kunne være en god anledning til å profilere DIS og slektsforskning, og med hovedfokus på alle de som i dag slekter på en eller flere av de personene som ble forbundet med Bryggen i Bergen. Altså alle de kjøpmenn, drenger, geseller, forvaltere, osv. som kom til Bergen frem til Kontoret ble nedlagt på 1700-tallet, og som ikke reiste tilbake.

Det er mange kjente slekter som stammer direkte fra Kontoret i Bergen. Man kan eksempelvis nevne Kahrs-familen i Norge - og det er mange andre.

I de forbindelse har DIS-Hordaland inngått et samarbeid med Hanseatisk Museum i Bergen. Mer informasjon finner dere her og på Facebook (se innlegget 14. januar).

DIS-Hordaland har satt i gang et prosjekt for å finne frem til alle disse slektene, og vi regner med at mange DIS-medlemmer sikkert har en eller flere av disse i sine slektstrær. Har dere noe å bidra med så setter vi veldig pris på at dere tar kontakt - benytt epostadressen som vist nedenfor. Prosjektet kjøres under samarbeidsportalen vår under Office365. Alle som kan/vil bidra kan få tilgang til prosjektet.

Kontakt: