DIS-Norge
 
  English Norsk  

2004

DIS-Hordaland tur 5. juni 2004

 

 Årets tur går til Askøy.

 

Vi var i alt 20 stykker som møtte fram. I tillegg var sjåføren og vår eminente guide Erling Virkesdal. Turen startet fra Åsane bussterminal kl 09.00. Plukket så opp folk underveis.

Først gikk turen ned til Strusshamn, hvor vi var innei  det røde hus, finahuset og så videre på kulturhuset. Her er bilder fra den gamle kirkegården, hvor den gamle kirken var. Shoddy fabrikken var opprustet nå til selskapslokaler m.m.

 

 

Fra Strusshamn kjørte vi vestsiden utover mot Herdla. På veien utover ble vi godt guidet av Virkesdal. Vi endte opp i Herdla kirke. Fikk med oss forhistorien og krigstiden. Oppe på Herdla museum ble vi ytterligere orientert om fortid, krigstid m.m.

 

På Herdla vertshus fikk vi middag, masse med svinestek, grønnsaker, surkål m.m. Etterpå kaffe og iskake. De fleste var sulten da vi satte oss ned, men det var ingen som klaget etterpå. Nydelig vellaget mat i rikelige mengder.

Tilbaketeun tok vi på østsiden. På veien her besøkte vi Amalie Skram sin bopel plass i sitt første ekteskap med skipperen. Vi kjørte over plassen hvor Kleppe bøndene hadde støene sine, og tilbake på Strussham sa vi adjø til guiden.

 

I 17.00 tiden var alle tilbake til utgangspunktet. Vi var, etter jeg kan forstå, alle enige om at vi hadde hatt en fin dag med en flott tur.

 

 Flere bilder fra turen: tekst og foto ved Tor Hauge